NEUROMENINGEALIS MANIPULÁCIÓ:
A TRAUMA INTEGRATÍV MEGKÖZELÍTÉSE (NM1)A KÉPZÉS IDŐPONTJA

2020. június 14-15., vasárnap-hétfő
Jelentkezési határidő: 2020. május 1.


A KÉPZÉS LEÍRÁSA

Jean-Pierre Barral által kidolgozott Neuralis Manipuláció a koponya és a gerinc, valamint a dura és az idegi elemek közötti mechanikai kapcsolatra összepontosít. A módszer olyan vizsgálati és kezelési megközelítést kínál, mellyel a vázizomrendszeri tünetek esetében gyakran figyelmen kívül hagyott duralis és idegredszeri blokkokat vesszük célba.
Az NM1 egy speciális képzés, amely elsősorban a különböző traumák és az ostorcsapás-sérülés hatásaira összpontosít.
A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

A traumák három elsődleges területének tanulmányozása az ostorcsapás sérüléssel összefüggésben: fizikai törvényszerűségek, vizsgálat és kezelés 
Az ostorcsapás sérülés és más traumás állapotok kezelésére vonatkozó anatómiai és élettani ismeretek 
A meningealis rendszer mentén fennálló  blokkok helyének meghatározása és oldása
A cervicalis régió lágyszöveti sérülésének vizsgálata és az optimális oldás kezelési protokolljainak elsajátítása
A cervicobrachialis régió restrikciós mintáinak meghatározására irányuló tesztek
Az ostorcsapás sérülés következményeként testszerte kialakuló restrikciós minták megismerése
A test egészére irányuló technikák elsajátítása, hiszen egy ostorcsapás sérülés során a becsapódás ereje nem csak a cervicalis gerincre, hanem az egész testre hat
A lumbosacralis régió blokkjainak vizsgálata
Az ostorcsapás sérülés és egyéb traumát követő állapotok kezelése Visceralis Manipulációval
A VM elveinek és technikáinak alkalmazása új megközelítésben

Az NM1 nem csak egy újabb manuális terápia, sokkal inkább a testtel való kommunikáció egy „stílusa”.  Ezeket a technikákat nem azért végezzük, hogy „helyrerakjunk”, hanem hogy „felébresszünk valamit” a testben - hangoztatja Barral újra és újra. „Egyértelmű üzenetet szeretnénk közvetíteni a test számára. Rövid idő alatt konkrétan.” Ezek Barral proprioceptív kommunikációjának üzenetei - különleges stílusa és a páciensek kezelésének rá jellemző megközelítése, a test üzenetei iránti mély tisztelet.

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE

TerraPark
2040 Budaörs, Liget u. 3/2.
3. emelet, Konferenciaterem

 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

2 teljes nap az alábbi időbeosztásban:
1. nap:
Regisztráció: 8:30-09:00h
Tanítás: 09:00-19:00h
2. nap: 09:00-19:00h
A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont eltolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen.INSTRUKTOR

Roberto Bonanzinga, D.O., BI-D (Olaszország) - instruktor
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.


RÉSZVÉTELI DÍJ

"Early Bird" (regisztráció 2020. március 1-ig): 595.00 USD
695.00 USD, azaz Hatszázkilencvenöt amerikai dollár, amely magában foglalja 1 db NM1 Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.
A részvételi díj befizetésének módja előzetes egyeztetéshez kötött!
Átutalás esetén a Közlemény rovatban fel kell tüntetni a résztvevő nevét és a képzés kódját (NM1.1)

 

JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:

Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy
Keserűkút u. 101/73

 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

 

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása;
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi igazolványkép) beadása a megadott jelentkezési határidőn belül;
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése;
- Azon jelentkezők részére, akik még nem vettek részt az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terápia vagy a Barral Institute Hungary Visceralis Manipuláció képzéseinek egyikén, kötelező a legalább 1 CST/VM terápián való aktív részvétel egy, legalább ADV1 CST és VM2 végzettségű, CST-T nemzetközi minősítésű terapeutánál, akik neve és elérhetősége a Hallgatók menüpontban, a 'Demo-kezelésre javasolt terapeuták' négyzet bejelölésével, a keresőmotor segítségével elérhető.
A kezelés megtörténtét a terapeuta nevének és a kezelés időpontjának, helyszínének megjelölésével e-mailben kell jelezni. 

 

KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés:
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.

Ruházat:
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott has szükséges, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. Nőknek sportmelltartó viselése ajánlott.
A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Igazolás:
A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

NM1.1_Jelentkezési lap
NM1.1_Képzési szerződés