NEURALIS MANIPULÁCIÓ

PERIFÉRIÁS IDEGEK MANIPULÁCIÓJA:
ALSÓ TEST (NM3)
A KÉPZÉS IDŐPONTJA

meghatározás alatt

 

A KÉPZÉS LEÍRÁSA

Jean-Pierre Barral által kidolgozott Neuralis Manipuláció a koponya és a gerinc, valamint a dura és az idegi elemek közötti mechanikai kapcsolatot térképezi fel. A módszer olyan vizsgálati és kezelési módokat kínál, melyekkel a vázizomrendszeri tünetek esetében gyakran figyelmen kívül hagyott duralis és idegrendszeri blokkok vehetők célba. A Neuralis Manipuláció a lokális idegi blokkok megkeresése és feloldása mellett megvizsgálja, milyen hatással van a lokális blokk a test többi részére. Ez utóbbi segítségével feloldja a társuló (globális) mintákat.

Egy ideg csak akkor működik megfelelően, amikor szabadon mozoghat a környezetében. A Neuralis Manipuláció módszere az idegi vezetést és a vérellátást támogatja a helyi és szisztémás reszponzivitás érdekében. A Neuralis Manipuláció részletes anatómiájának megértésével egyértelműen láthatóvá válik a patológiás elváltozás lehetősége egy ideg blokkolt állapota esetén.

Az idegek kezelésére alkalmazott manuális terápia a mobilitás és működés alapelveit követi. Az optimális működés érdekében az idegeknek szabadon kell mozogniuk a környezetükben. Ez a mozgásszabadság elengedhetetlen az alábbiak szempontjából:

   - idegvezetés
   - elektromágneses vezetés
   - intraneuralis vérellátás
   - intraneuralis idegellátás
   - helyi és szisztémás reszponzivitás

 

A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

Ez a képzés az alsó test perifériás idegeinek vizsgálati és kezelési technikáival ismerteti meg a résztvevőt.

   - az alsó test perifériás idegeinek részletes anatómiája és működése
   - az idegi dysfunctióból adódó jellegzetes fájdalomminták felfedezése
   - a normál működést támogató vizsgálati és kezelési módszerek elsajátítása
   - az idegi blokkok oldási technikáinak megismerése
   - gyakorlati integráció a kezelések során 

 

RÉSZELTES TEMATIKA

- Az idegrendszer élettana
- Az alsó végtag idegeinek jellegzetességei
- Dura mater oldása: felső gerincszakasz
- N. ischiadicus, L.IV-L.V. szint
- Intervertebralis lágy szöveti manipuláció
- N. femoralis - élettan, patológia és tünettan
- N. saphenus - élettan, patológia és tünettan
- N. obturatorius - élettan, patológia és tünettan
- N. cutaneus femoris lateralis és a canalis inguinalis visceralis kapcsolatai, anatómiája
- N. iliohypogastricus, ilioinguinalis és genitofemoralis
- N. pudendus (külsőleg)
- M. levator ani (külsőleg)
- A n. ischiadicus alsó szakasza, n. plantaris medialis et lateralis - élettan, kórtan és tünettan
- Morton-kór (a lábujjak közötti idegek neuromája)
- Hallux valgus kezelés
- Az idegrendszer viscerealis kapcsolatai
- A bordaközi idegek visceralis kapcsolatai
- A teljes test általános kezelése

 

A KÉPZÉS HELYSZÍNE
 
Upledger Institute Hungary
2051 Biatorbágy, Keserűkút u. 101/73

 

A KÉPZÉS IDŐTARTAMA

3 nap az alábbi időbeosztásban:
1. nap: Regisztráció: 12:30h, majd a képzés aznap kb. 18:00h-ig tart
2. nap: 09:00-18:00h
3. nap: 09:00-18:00h

A Képzés órarendje hozzávetőleges. A megadott befejezési időpont eltolódhat, hogy az adott napra kiírt tananyag teljességgel lefedhető legyen.INSTRUKTOR

Roberto Bonanzinga, D.O., BI-D (Olaszország) - instruktor
Szervező fenntartja a jogot, hogy a képzés helyszínét, időpontját, az instruktor és a tanársegédek személyét megváltoztassa, amelyről a jelentkezőket előzetesen e-mailben vagy telefonon értesíti.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

620.00 EUR, amely magában foglalja 1 db NM2 Tanulási segédlet és a tolmácsolás árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt.
Ismétlőknek: 
320.00 EUR
A képzés részvételi díja EUR-ban és készpénzben fizetendő.
A jelentkezéssel egyidőben 120.00 EUR regisztrációs díj fizetendő készpénzben. A hátralék összege 500.00 EUR.

2023. január 1-től az áraink változhatnak.

 

JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezési dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva letölthetők. A Jelentkezési lapot 1 példányban, a Képzési szerződést 2 példányban, minden oldalon szignóval ellátva egy 6 hónapnál nem régebbi igazolványképpel együtt egy műanyag átlátszó irattartóba összekészítve, borítékba téve, ajánlva kell postára adni vagy személyesen eljuttatni az UIH székhelyére:

Upledger Institute Hungary Kft.
2051 Biatorbágy
Keserűkút u. 101/73

 

LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 120.00 EUR regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.

 

A RÉSZVÉTEL FELTÉTELEI

- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása.
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi igazolványkép) beadása a megadott jelentkezési határidőn belül.
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése.
- Azon jelentkezők részére, akik még nem vettek részt az Upledger Institute Hungary Craniosacralis terápia vagy a Barral Institute Hungary Visceralis Manipuláció képzéseinek egyikén, kötelező a legalább 1 CST/VM terápián való aktív részvétel egy, legalább ADV1 CST és VM2 végzettségű, CST-T nemzetközi minősítésű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjében.

A demo-kezeléseken való részvétel elengedhetetlen fontosságú, melynek 3 fő oka van:
1. A hallgató saját magán tapasztalhatja meg azoknak a visceralis és neuralis manipulációs technikáknak a közvetlen hatását, amelyet elsajátítani készül.
2. A saját blokkok, elakadások oldása jelentősen növeli az érzékelés képességét, ami nagyban megkönnyíti a képzés bizonyos technikáinak elsajátítását.
3. A minősített terapeutáknál, tanársegédeknél szerzett tapasztalatok teszik lehetővé a résztvevők közötti értékes visszajelzéseket az érintés minőségével, az egyes technikák kivitelezésével kapcsolatban a képzés gyakorlati részei alatt.

 

HALLGATÓI AJÁNLÁSOK
 

"Ezidáig 2 Listening Techniques képzést, NM 1-2 és VM1-4 képzéseket végeztem, és nem győzöm eleget ajánlani őket. Az itt alkalmazott tanítási stílus lehetővé teszi az anatómia megértését 3D-ben és a palpációs készségek jelentős fejlesztését. Intenzív képzések ezek, ahol nagy tananyagot fedünk le, de mindezt kényelmes tempóban, az instruktor és a tanársegédek folyamatos hands-on támogatásával. Az idő röpül!!
Mindig úgy jövök el a Barral-képzésekről, hogy lelkesnek és újra motiváltnak érzem magam, különösen akkor, amikor a technikákat olyan eseteknél tudom alkalmazni, melyek korábban nem reagáltak a kezelésre.
Ezeket a képzéseket minden olyan orvos és manuális szakember számára erősen ajánlom, aki szeretné az emberi testet holisztikusan kezelni, emellett a kezelések során valódi eredményt kíván elérni
."

J. Murphy, Osteopatha

"Ahogy az NM képzésről visszaértem a rendelőmbe, azonnal kipróbáltam az ott tanult technikákat két páciensemen. Egyikük hosszú hónapok óta derékfájással küszködik. Megmelítettem neki az NM technikákat, és beleegyezett az alkalmazásukba. 5 órával az alkalmazott vizsgálat és kezelés (főként a jobb oldali n. ishiadicus oldása) után visszajelzett, hogy a fájdalma szinte teljesen megszűnt és már hónapok óta nem érezte magát ilyen jól. Azt is mondta, hogy vigyázzak, nehogy elfelejtsem ezeket az új tachnikákat!
Egyszóval ez fantasztikus és csak szerettem volna még egyszer megköszönni ezt a képzést, ami azonnali eredményeket hoz a krónikus fájdalmak esetén is.
"

 D. Sidmore, LMT, NCTMB

"Kipróbáltam néhány NM technikát egy TMI-szindrómás páciensemen is. Figyelemre méltó ereményeket értünk el! Olyannyira, hogy maxillofascialis specialistája felhívott telefonon, hogy beszélgessünk az általam alkalmazott módszerről. Köszönöm!"

 D. Arnold, PT, DPT, CSCSKIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés
A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.

Ruházat
A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. Mivel számos gyakorlathoz szabadon hagyott has szükséges, ezért olyan ruhát érdemes viselni, mely könnyen lehetővé teszi a bőrrel való érintkezést. Nőknek sportmelltartó viselése ajánlott.
A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Hang- és képrögzítés
A résztvevő tudomásul veszi, hogy a Barral Institute Hungary és az Upledger Institute Hungary valamennyi képzésének ideje alatt fénykép-, hang- vagy képfelvételt nem készíthet. Résztvevő ugyanakkor kifejezett és határozott hozzjárulását adja ahhoz, hogy Szervező a képzésen a résztvevőkről hang-, fénykép- és videófelvételeket készítsen és azokat nyilvánosan elérhető internetes oldalaira feltöltse, illetve a Barral Institute Hungary és az Upledger Institute Hungary képzéseinek népszerűsítésére felhasználja.

Igazolás
A résztvevő a képzés végén a Barral Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

NM3_Anatómiai fogalmak

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x