VÍZBEN VÉGZETT CRANIOSACRALIS TERÁPIA

„A hatékonyabb kezelés érdekében egyszerűen csak adjunk hozzá vizet”- írta John Upledger.

A víz, amely lehet termálvíz vagy természetes víz, sokrétűen járul hozzá a gyengéd érintéssel dolgozó Craniosacralis terápia finom technikáihoz. A víz már önmagában is egy gyógyító közeg, amely csökkenti a gravitációt és a súrlódást, a test akadálytalanul mozoghat, a háromdimenziós mozdulatokat könnyedén végezve.

Aquatikus craniosacralis terápia

Az aquatikus (vízben végzett) craniosacralis terápia egy különleges kezelési mód. A víz és a Craniosacralis terápia gyengéd technikáinak együttese varázslatos eszköz a test blokkjainak oldására, a feszült idegrendszer ellazítására és az életünk során bennünket ért különböző traumatikus élmények gyógyítására.
A vízben végzett Craniosacralis terápia során egyidőben tapasztalható meg a teljes támogatás és a tökéletes mozgásszabadság.
Ahogy az izületek mozgástartománya nő, az idegrendszer képessé válik a paraszimpatikus válasz (nyugalmi állapot) irányába mozdulni, lehetővé téve ezzel, hogy a testben megnyilvánuljanak a szöveti mobilitás és a szöveti feszültségek változásai. Az izmok megnyúlnak, a feszültségek feloldódnak, és a belső természetes gyógyító folyamatok hatékonyabban kezdenek működni.
Minden, amit a kezelőszobában teszünk, megsokszorozódik, amikor vízben dolgozunk. Azoknál a pácienseknél, akiknél megakadt a gyógyulási  folyamat, vagy olyan testi panaszaik vannak, melyek megoldását megnehezítik a masszázságy teremtette korlátok, a víz biztosítja azt az extra elemet, amely gyengéden továbbtereli őket gyógyulási folyamatuk következő szakasza felé. A terapeuta mozgása, fogásai továbbra is aprók és gyengédek, a hatás azonban erőteljes.
 

Bio-aquatikus craniosacralis terápia

Az aquatikus Craniosacralis terápiának ezt a formáját élővízben, általában meleg vizű tengerben, esetleg tóban végezzük, ahol lehetőségünk van megtapasztalni az élővíz és a természet gyógyító erejét.
Pácienseink és hallgatóink számára különböző programlehetőségeket kínálunk, melyek mindegyike lehetővé teszi, hogy a Craniosacralis terápia technikáinak alkalmazása közben egy holisztikus, együttműködő kapcsolatot alakítsunk ki a vízzel és annak gyógyító forrásaival.
 

Delfin-asszisztált bio-aquatikus craniosacralis terápia

A Dolphin Assisted Comprehensive Therapy Program (DAT) (Delfinek által támogatott átfogó terápiás program) egy 4-napos intenzív terápiás program, amelyben kiemelt szerepet játszanak a delfinek, akik egy csapat craniosacralis szakemberrel együttműködve mintegy társ-gyógyítóként segítik elő és gyorsítják fel a gyógyulási folyamatot.
Gyakorlati tapasztalataink szerint a delfinek következetesen aktív résztvevői a terápiás folyamatnak, amelyet hagyományos Craniosacralis terápiával (CST) ötvözünk - mindezt egy gyönyörű és támogató környezetben, a Bahamákon.
Hisszük, hogy a DAT program során természetes környezetünk is szerepet játszik a gyógyulási folyamatban. Az elsődlegesen alkalmazott gyógymód a Craniosacralis terápia, amely saját természetünk veleszületett gyógyító képességére épít. A delfinek rendszeresen önként ajánlják fel különleges gyógyító képességüket a kezelések során. Mi, terapeuták tisztelettel felkérjük őket a részvételre és támogatjuk őket ebben. Ez adja munkánk különleges holisztikus dimenzióját. 

Azt tapasztaltuk, hogy a delfinekkel való együttműködésnek e különleges volta nagyon egyedi, sajátságos és egyetemes ledületet visz a terápiás folyamatba. Függetlenül attól, hogy mit olvasott, mit meséltek mások vagy milyen elképzelései vannak Önnek erről a programról, arra bíztatom, ha van rá lehetősége, jöjjön és tapasztalja meg ezt a csodát!
 

Időpontfoglalásért keressen bennünket a +36209420074-es telefonszámon!

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x