CST Touching The Brain 1: Stimulating Self-Correction Through the Glial Interface (CTTB1)
 


KÉPZÉS IDŐPONTJA
2021. október 21-24.A KÉPZÉS HELYSZÍNE
TerraPark
2040 Budaörs, Liget utca 3/2
 


INSTRUKTOR
Tad Wanveer CST-D, LMBT -  a képzés kidolgozója
Virtuális képzés
 


A KÉPZÉS LEÍRÁSA
A csontos koponyán belül milliónyi csillag-alakú sejt található mindannyiunk agyában. Az ilyen csillag alakú sejteket az ún. gliasejtek közé soroljuk, melyek az idegrendszer fejlődésének, szerkezetének és működésének fő szabályozói. Az idegrendszeri folyamatok alapegységeként annak egészségét és patológiás működését befolyásolják. A gliasejtek és a neuronok alkotják az érzékelés, a percepció, a memória és a cselekvés belső univerzumát. Befelé irányuló palpációval ... gyengéden megérinthetjük őket.

- Hogyan lehet CST technikákkal elérni az agyat és a gerincvelőt?
- Létezik olyan biomechanikai útvonal, melyen keresztül a CST korrekciós technikái a terapeuta kezéből elérik a központi idegrendszer mélyét?
- És ha igen, mely sejtek alkotják ezt a korrekciós útvonalat, mi a szerepük és hogyan segítik a központi idegrendszer gyógyulását és működését?

A válasz a gliasejtekben rejlik...

A craniosacralis rendszer közvetlenül kapcsolódik a gliasejtek mátrixához az agyban és a gerincvelőben. Ez a kapcsolat egy erősen befolyásos útvonal, melyen keresztül a CST glia-technikái felhasználhatók az idegrendszer szerkezetének, működésének, gyógyulásának és egészségének javítására.
A gliasejtek közvetlen matrixban kapcsolódnak a központi idegrendszer egészéhez, amely közvetlenül a craniosacralis rendszerrel egyesül.
Tad egy olyan modellt kínál, melyben ez a kölcsönös kapcsolat segít megérteni, hogyan éri el a craniosacralis rendszer a központi idegrendszert, támogatva annak egészséges működését.

A gliasejtek egy új megvilágításba helyezik a craniosacralis terápiát és a központi idegrendszer működését.

 

A KÉPZÉS TEMATIKÁJA

- A gliasejtek fajtái és működésük

- Megvizsgáljuk, hogyan építik fel a gliasejtek a test központi idegrendszeren kívül eső részének és a központi idegrendszer belsejének terápiás határfelületet

- Felfedezzük a gliasejtek szerepét a cerebrospinalis folyadék termelésében és a liquoráramlás szabályozásában

- Megtanuljuk, hogyan támogatják a gliasejtek az idegrendszer egészségét 

- CST glia-technikákkal ösztönözzük az idegrendszer optimális egészségét

- A glia-technikák segítségével olyan idegrendszeri rendellenességekkel dolgozunk, mint pl. az autizmus spektrum zavar, a szenzoros integrációs zavarok, traumás agyi sérülések, neurodegeneratív rendellenességek, cerebralis paresis, epilepszia, gerincvelői sérülések, szorongás és neuropátia

- Gazdagítjuk és finomítjuk CST palpációs és kezelési képességeinket

 


HALLGATÓI VISSZAJELZÉSEK
 

"Egy igazi áttörés a CST curriculumban! Tad ezt az igen komplex tudományt olyan könnyen elsajátítható technikákká alakította át, melyek mélyreható változásokat eredményeznek! Az animációktól leesett az állam!"

 Cheryl Ann Lombardi

"IMÁDTAM ezt a képzést! Tad a lehető legnagyobb alapossággal, intelligenciával, és ami ugyanilyen fontos, szívvel-lélekkel mutatta be ezt a képzést. Ez a tudásanyag a következő mérföldkő!"

 Shyamala Strack, OTR/L, CST-D, Upledger-instruktor

"Ez a tananyag nem csak könnyen érthető, hanem szórakoztató is! A kezelések egyszerűek, szépek és kreatívak. Alig várom a folytatást!"

 Maria Scotchell, BA, LMT

"Csak a kíváncsiságodat és a kezeidet hozd a képzésre! Ezt követően a praxisod soha nem lesz már ugyanaz. Egy izgalmas és hasznos utazás a páciensek és a terapeuták számára egyaránt."

 Mariann Sisco, PT, CST-D, Upledger-instruktorRÉSZVÉTELI DÍJ

A részvétei díj 795.00 USD, azaz Hétszázkilencvenöt amerikai dollár, amely magában foglalja 1 db CTTB1 Tanulási segédlet árát, de nem tartalmazza az étkezés, a szállás és a parkolás díját a Képzés ideje alatt, továbbá a részvétel feltételeként ismertetett kezelés díját sem.A FIZETÉS MÓDJA ÉS FELTÉTELEI

Jelentkezéskor 150.00 USD, azaz Egyszázötven amerikai dollár regisztrációs díj fizetendő készpénzben vagy előzetes egyeztetést követően átutalással. A hátralék összege 645.00 USD, azaz Hatszáznegyvenöt amerikai dollár. A hátralék előzetes egyeztetést követően fizetendő.LEMONDÁSI FELTÉTELEK

Kötbérmentes lemondási határidő: a tanfolyam 1. napját megelőző 42. nap. A kötbér mértéke 42-35 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 50%-a, 35-28 nappal a tanfolyam 1. napját megelőző lemondás esetén a részvételi díj 70%-a. 28 napon belül történő lemondás esetén a teljes részvételi díj fizetendő kötbérként. A részvételi díj tartalmaz 150.00 USD regisztrációs díjat. Lemondás esetén ezt az összeget nem térítjük vissza.RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

- Sikeresen elvégzett CST2 képzés  
Bizonyos esetekben CST1-et végzett hallgatók is felvételt nyerhetnek. Ez minden esetben az Intézetvezető személyes döntése, amely a felvételét kérő hallgató szakmai hátterén, vizsgaeredményein, palpációs készségein, a továbbképzéseken való részvételeinek számán, gyakorlati aktivitásán, stb. alapszik.
- Általános irányelveink, eljárási szabályzatunk (Etikai Kódex) elfogadása
- A képzés szervezőjének, az Upledger Institute Hungary Kft. ügyvezetőjének hozzájárulása.
- A jelentkezéshez szükséges dokumentumok (hiánytalanul kitöltött Jelentkezési lap 1 példányban, minden oldalon aláírt Képzési szerződés 2 példányban, 1 db 6 hónapnál nem régebbi fénykép) beadása a megadott határidőn belül.
- A részvételi díj határidőn belül történő hiánytalan megfizetése.
- A képzést megelőzően a CST2, felvételt nyert CST1 szintű hallgatók esetében a CST1 tananyagából tett sikeres szintvizsga előzetesen egyeztetett időpontban. A szintvizsga ára: 20.000 Ft
- A képzést megelőző fél évben legalább 4 tanulócsoportos foglalkozás teljes időtartamában való igazolt aktív részvétel
- 1 CST/SER kezelésen páciensként való aktív részvétel egy nemzetközi CST-T minősítésű, tanársegéd kinevezésű, legalább 4-es (SER2) végzettségű terapeutánál az Upledger Institute Hungary referenciarendelőjébenA JELENTKEZÉS MÓDJA

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok a lap alján lévő linkekre kattintva tölthetők le.AJÁNLOTT IRODALOM

Tad Wanveer CST-D, LMBT: Brain Stars, Glia Illuminating CranioSacral Therapy
John. E. Upledger. DO, OMM: A Brain is Born
Netter, MD: Netter Anatomy: Atlas of Human NeuroscienceKIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓK

Előzetes felkészülés: A képzésen tanított technikák szilárd anatómia- és élettantudást igényelnek. Az előzetes felkészülés minden résztvevőnek saját felelőssége, melynek megkezdése már jóval a képzést megelőzően javasolt. Ennek hiányában előfordulhat, hogy a résztvevő úgy érzi, lemarad, mi azonban szeretnénk, hogy a Képzés mindenki számára érdekes és értékes tanulási tapasztalat legyen.

Ruházat: A képzésen kényelmes, laza, réteges öltözet és váltópapucs viselése javasolt. A szűk ruhadarabok viselése kerülendő. A gyakorlatok természetéből adódóan a körmöket rövidre kell vágni!

Igazolás: A résztvevő a képzés végén az Upledger Institute által kiállított igazolást kap. Az igazolás kiállításának feltétele a képzés teljes időtartama alatti jelenlét, továbbá a képzésen való aktív részvétel és együttműködés. A kiállított igazolás önálló gyógyítói tevékenységre nem jogosít!

A képzésen való részvétel nem jogosítja fel a résztvevőt a képzésen tanult technikák hivatásszerű alkalmazására, mert az a 40/1997. (III.5.) Kormányrendelet, valamint a 11/1997 (V..28.) NM rendelet alapján engedélyhez kötött. A tevékenység végzéséhez előírt jogszabályi feltételeket a résztvevő köteles betartani.

A képzéssel kapcsolatos dokumentumok:

CTTB1_Fogalmak

Kedves Páciensünk!

 

Kérjük, hogy időpontegyeztetés előtt figyelmesen olvassa végig a Beteginfo menüpontot, ahol nemcsak a jelenlegi egészségügyi helyzetre vonatkozó előírásokat találja meg, hanem a leggyakrabban feltett kérdésekre is választ talál.

Csak ezt követően hívja bejelentkezéshez vagy további információért a központi telefonszámot hétköznapokon 9-17h között.

 

Együttműködését köszönjük!

Bezár x