A Neuralis Manipuláció megszületése a francia osteopatha Alain Crobier és Jean-Pierre Barral nevéhez fűződik. A képzések olyan klinikai technikákon alapulnak, melyeket Alain Croibier tudományos munkásságára alapozva személyesen Jean-Pierre Barral dolgozott ki.  Összehasonlító tanulmányok többek között az alábbi betegségek, elváltozások esetében találták hatásosnak a Neuralis Manipulációt:

- deréktáji fájdalom és isiász
- fejfájás, migrén
- csukló-alagút szindróma
- ízületi fájdalmak
- emésztési panaszok
- műtéti utáni hegszöveti fájdalmak
- nyelési nehézségek
- TOS
- ostorcsapás sérülés
- születési traumák
- neuralgia és neuritis
- tendinitis
- ficamok és traumás léziók
- agyrázkódás és traumás koponyasérülések, stb.

A Neuralis Manipuláció a koponya és a gerinc csontos képletei, valamint a dura és annak idegi elemei közötti mechanikai kapcsolatot vizsgálja. A módszer vizsgálati és kezelési technikái azokra a duralis és neuralis komponensekre összpontosítanak, melyeket a vázizomrendszeri panaszok esetében gyakran figyelmen kívül hagynak. A Neuralis Manipuláció megkeresi és oldja a lokális idegi blokkokat, miközben feltárja ezen rögzülések testre gyakorolt hatását, ezzel pedig felszámolja a globálisabb diszfunkciós mintákat. Egy ideg csak akkor működik megfelelően, ha a szomszédos képletekhez képest szabadon elmozdulhat. A Neuralis Manipuláció az idegvezetést és az intraneuralis vérellátást támogatja a lokális és szisztémás reszponzivitás érdekében. A neuralis manipuláció részletes anatómiájának megértésével egyértelművé válik, miképp hordozza magában a blokkolt ideg a patológiás elváltozások lehetőségét. Az idegek kezelésére alkalmazott manuális terápia a mobilitás és működés alapelveit követi.  Az optimálisan működő idegnek szabad mozgásra van szüksége. Ez a mozgásszabadság elengedhetetlen az alábbiakhoz:

idegvezetés
elektromágneses vezetés
intraneuralis vérellátás
intraneuralis idegellátás
helyi és szisztémás reszponzivitás

Neuralis fixáció:

Amikor egy ideg rögzül, jellemzően elveszíti azt a képességét, hogy hosszában csúszni és megnyúlni tudjon. Drámaian megnő az intra- vagy perineuralis nyomás, mindeközben megváltozik a konzisztencia is. Az idegi útvonal funkcionális interferenciát mutat (vérellátási és elektromos ill. elektromágneses vezetés).

A rögzülés következtében a kisebb idegi szakaszok megkeményednek. Kis csomókká válnak, érintésre érzékenyek vagy fájdalmasak lesznek. Az ilyen „idegcsomók” az intraneuralis interferencia, a fiziológiás nyomáspontok túlterheltsége vagy lokális fibrózis indikációi. Az idegcsomók gyorsan oldhatók, gyakran egyetlen kezelés alatt.

A perifériás idegek bőri ágainak palpációja hasznos vizsgálati és kezelési szempont. Ha a bőri ágak vizsgálatakor nyomásérzékenységet vagy fájdalmat tapasztalunk, ez jellemzően a mélyebb idegi ágak fixációjára utal.

Időpontfoglalásért keressen bennünket a +36209420074-es telefonszámon!

 

Kedves Páciensünk!


Ezúton tájékoztatjuk, hogy  időpontfoglalásra és időpontmódosításra munkanapokon, 09:30-17:30h között telefonon állunk rendelkezésére: +36209420074.

Új páciens esetében az első időpont egyeztetésére csak a BETEGINFO menüpontban leírtak figyelmes átolvasását követően van lehetőség!


Köszönjük!

Bezár x