UPLEDGER INSTITUTE HUNGARY (UIH)
 

A craniosacralis terápia magyarországi meghonosítása és az Upledger Institute International magyarországi satellite-ja, az Upledger Institute Hungary (UIH) megalapítása Gábriel Orsolya nevéhez fűződik. Orsolya a Nemzetközi Pető Intézetben diplomázott konduktorként a világ számos országában több mint 15 éven át dolgozott mozgássérült gyerekekkel és felnőttekkel. Eközben további 2 főiskolai és egy egyetemi diplomát is szerzett.
2002-ben Dániában találkozott először a craniosacralis terápiával; először egy páciensén, majd saját magán tapasztalta meg annak különleges hatékonyságát és széleskörű alkalmazási lehetőségeit.
Kitűnő ereménnyel elvégezte az Upledger Institute International Craniosacralis terapeutaképzésének mind a 7 fő képzési szintjét és számos  további képzési programban is részt vett. 
 


2009-től a magyarországi craniosacralis terapeutaképzés hivatalos szervezője lett, majd belevágott a többéves, szigorú instruktorképzésbe, és ma már a Craniosacralis terápia 5 különböző szintjét oktatja hazai és nemzetközi képzéseken.
Az Upledger Institute Hungary (UIH) igazgatójaként és a módszer hazai képviselőjeként rendszeresen tart előadásokat tudományos és egyéb szakmai fórumokon. Vezető terapeutaként részt vesz az amerikai anyaintézet intenzív terápiás programjaiban Írországban, Flordiában és a Bahamákon. Aktív tagja a Ricky Williams Concussion Programnak, ahol korábbi NFL játékosokat kezel traumás agysérüléssel egy kutatási program keretein belül.

Az UIH, csakúgy mint az UII többi Saltellite-ja a világon mindenhol, a Dr. Upledger által kidolgozott pontos iránymutatások szerint végzi tevékenységét, így a képzések minősége és tartalma megfelel az anyaintézet szigorú előírásainak. Minden, az UIH által szervezett tanfolyam ugyanazt az irányvonalat követi és az eredeti, Upledger-féle craniosacralis terápiát képviseli vagy egészíti ki rokon módszerekkel.
Az UIH 2012-ben a felnőttképzésben akkreditált intézmény lett, és ma Magyarország egyik legelismertebb képzőintézménye, amely több mint 900 hallgatót tart számon.

Küldetés: 

Az UIH célja, hogy ezt a tudományos alapokon nyugvó, rendkívül gyengéd, mégis igen hatékony alternatív gyógymódot minél szélesebb körben megismertesse és alkalmazza Magyarországon is. Feladata továbbá, hogy Magyarország egyetlen hivatalos craniosacralis terapeutaképző intézményeként a lehető legmagasabb színvonalon segítse a módszer elsajátítását, megőrizve annak tisztaságát.